Trending Tags

Waarom antifouling aanbrengen op uw boot

Veel mensen genieten van de rust en ontspanning die varen biedt, maar er zijn verschillende huishoudelijke taken die niet de meest rustige zijn. Uw boot schilderen met antifouling is nooit leuk, vooral niet als het koude weer begint.

Aangroeiwerende verf is een belangrijk onderdeel van elke romp en beschermt de romp en andere belangrijke onderdelen onder zeeniveau.

De meeste mensen dromen van het bezitten van een boot, maar slechts weinigen begrijpen wat erbij komt kijken om die fris geschilderde look te behouden. In havens en estuaria bevat het water enorme aantallen microscopisch kleine organismen en planten die gezamenlijk bekend staan als plankton. Als ze de kans krijgen, zullen ze zich op de romp vestigen en groeien.

Als plankton op de romp kan groeien, kan dit luchtweerstand, stabiliteitsproblemen voor de booteigenaar en, het ergste van alles, een verhoogd brandstofverbruik veroorzaken. Aangroeiwerende verven zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt en dat u beschermd bent. Houten boten worden meestal het hardst geraakt, maar ook andere boten hebben bescherming nodig.

Effectieve aangroeiwerende verf is vereist als u ervoor wilt zorgen dat uw boot beschermd is tegen zeepokken. Er leven allerlei vreselijke dingen in de zee en het lijkt misschien onschuldig voor ons, maar voor boten en andere op zee geboren machines kan het veel problemen veroorzaken.

Boten die niet zijn behandeld met aangroeiwerende verf kunnen in werkelijkheid langzamer zijn, minder snel reageren en veel minder brandstofzuinig zijn, wat u geld zal kosten.

Welke soorten aangroeiwerende verven zijn er?

1 – Tropische Killa

Een economische antifouling die goede prestaties en bescherming biedt. Biedt een schrobbaar oppervlak voor seizoensbescherming.

2 – Beschermer

Een antifouling van cruiser-kwaliteit die concurrerende prestaties biedt, de compatibiliteit met andere verven is goed.

3 – Aangroeiwerende D-type

Een fysiek ablatieve antifouling die uitstekende prestaties en bescherming biedt. Dit heeft een zachtere film dan Tropical Killa, maar biedt superieure prestaties. Bevat een materiaalmengsel dat een complexe matrix vormt die met een gecontroleerde snelheid wegslijt.

4 – Aangroeiwerende A Type

Net als ‘D’ Type is dit een fysiek ablatieve antifouling die uitstekende prestaties en bescherming biedt met als bijkomend voordeel dat het geschikt is voor directe toepassing op aluminium.

5 – Boot-topping

Een interfacecoating voor gebruik tussen de waterlijn en de dekcoatings, die een hard oppervlak geeft dat minder ontvankelijk is voor aangroei op zee en polijstbaar is om vuil te verwijderen.

In een ideale wereld zou alle oude antifouling moeten worden verwijderd tot een stevige ondergrond. Dit is niet altijd praktisch en vaker wel dan niet zal de geselecteerde antifouling zonder problemen direct over veel soorten producten worden aangebracht.

Opgemerkt moet worden dat, vanwege de verscheidenheid aan producten die nu op de markt zijn, het aanbrengen van de nieuwe aangroeiwerende verf eerst op een klein gebied de enige manier is om de compatibiliteit te testen. Laat het “testgebied” een nacht staan en onderzoek het de volgende dag zorgvuldig. Bij enig teken van reactie (d.w.z. blaarvorming, splintering of schilfering, kleurinconsistentie enz.) moet de barriĆØrelaag worden aangebracht of moet alle oude antifouling worden verwijderd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Merken elektrische scooters – Wat zijn de beste merken elektrische scooters?
Next post Betaalbare slotenmakersdiensten – Slotenmakerwerk van topkwaliteit kan goedkoop zijn