Trending Tags

Online koopproces – Hoe worden bezoekers toegewijde klanten?

 

Het aankoopproces op internet kan worden onderverdeeld in vier hoofdstappen. Vrijwel elk apparaat voor webopslag kan worden beschouwd als onderdeel van een van deze vier fasen. De eerste stap is het krijgen van een echt publiek, de tweede stap is het creëren van verlangen, de derde stap is het opbouwen van vertrouwen en de vierde stap is overtuigen.

Prospectacquisitie is een eenvoudige marketingbehoefte. Het gaat om het aantrekken van honderden of zelfs duizenden bezoekers die behoefte hebben aan uw webwinkel en interesse tonen in uw producten of het geografische gebied dat u vertegenwoordigt. Het is geen toeval dat we het hier hebben over echte potentiële klanten en niet alleen over bezoekers. Niet-nieuwsgierige bezoekers zijn gemakkelijk te werven. Het is gemakkelijk om tonnen clicks te krijgen met prijsvergelijker valse beloftes, maar deze bezoekers zijn geen kwalitatieve prospects omdat ze geen echte interesse hebben in uw product of dienst. Bedrogen om hen te bezoeken, vertrekken ze zodra ze aankomen.

Er zijn veel manieren om geïnteresseerde kopers te krijgen, waarvan sommige eenvoudig kunnen worden opgelost door een online marketingapparaat aan te schaffen, maar de belangrijkste factor is de webwinkel zelf. Als u zorgvuldig plant welke methoden zullen werken, kan uw webwinkel op de lange termijn uitgroeien tot een onderzoeksgenererende machine zonder speciale marketinginspanningen.

De volgende stap is het creëren van een behoefte. U moet de wens van uw bezoekers opwekken om interesse te tonen, zodat ze het gevoel krijgen dat uw product is wat ze willen. Iets waardoor je wilt kopen, althans in theorie.

Als je eenmaal de drang hebt gewekt, moet je de obstakels wegnemen die het winkelen in de weg staan. Over het algemeen is wantrouwen een groot obstakel bij aankopen op internet. Vertrouwen op internet is belangrijker dan offline, dus je moet het bewust opbouwen. Daarom noemen we dit het vertrouwensopbouwproces in 3 stappen.

Als uw bezoekers uw product al willen hebben en niet twijfelen om het te kopen, zullen ze het gemakkelijk vinden. “Ik heb straks tijd genoeg… Ik heb het misschien nog niet nodig… Het is te duur…” enz. In de meeste gevallen moet u een aantal goede argumenten geven waarom het een goed idee is om nu te kopen . In de meeslepende vierde stap vindt u tal van effectieve technieken die uw conversieratio kunnen verdubbelen.

Vergeet ten slotte de tools niet die de gemiddelde waarde van uw transacties kunnen verhogen (meer winst behalen voor dezelfde kosten), de klantenservice kunnen verbeteren en een gepersonaliseerde winkelervaring kunnen creëren. Alles moet in het werk worden gesteld om de koper tevreden te stellen en ervoor te zorgen dat hij terugkomt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Een gebruikte bromfiets kopen
Next post Hoe werken online apotheken?