Trending Tags

Kent u de betekenis van liefde? Echte liefde?

Wat is de betekenis van ware liefde?

Ik ben ongeveer 40 jaar getrouwd met mijn man, en ik kan je vertellen,

het kennen van de betekenis van het L-woord is een werk in uitvoering geweest.

Het lijkt zich steeds verder te ontwikkelen. Een altijd leerproces.

Dus wat is de betekenis?

Hier zijn zes kenmerken voor ons onderwerp.

Liefde is onzelfzuchtig

Het is niet veeleisend of hebzuchtig. Het is onbaatzuchtig en wil er niets voor terug. Mensen die echt van iemand houden, houden van hen omwille van de liefde, niet omdat de ander op de een of andere manier aan hun behoeften of wensen zal voldoen. Een relatie moet op alle gronden gelijk zijn. Als het echter om het L-woord gaat, is het de kunst om puur aan de ander te geven en niet te wachten op een beloning.

Het is onvoorwaardelijk

Dit is een andere kwaliteit van ware liefde. Liefde is onvoorwaardelijk; anders is het geen liefde. Als je echt van iemand houdt, stop je niet plotseling met van hem te houden vanwege wat hij zei of deed. Veel mensen profiteren echter vaak van onvoorwaardelijke liefde. Daarom is het belangrijk om je onvoorwaardelijke liefde te geven aan iemand die het verdient.

Het is acceptatie

Je kunt niet echt van iemand houden als je ze niet accepteert zoals ze zijn. Veel mensen gaan relaties aan en verwachten dat de ander verandert. Ze zeggen dat ze verliefd op ze zijn en willen dat ze het beter doen. Je wordt niet verliefd op het potentieel. Je wordt verliefd op wie de persoon op dat moment is.

Dus, wat is de betekenis van liefde? Welnu, liefde is een emotie die twee mensen samenbindt. Hier zijn een paar manieren waarop je liefde kunt definiëren:

Het is vertrouwen

Er is geen plaats voor geen vertrouwen en jaloezie in het geval van ware liefde. Als je beschermend bent in een relatie, dan is dat goed, maar als je overdreven controlerend bent, dan is het een teken van jaloezie, niet van liefde. Veel jonge mensen verwarren jaloezie met liefde als het een ongezonde eigenschap is.

Liefde is tijd nemen

Als je echt van iemand houdt, ga je nooit overhaast een relatie aan. Verliefd zijn betekent niet dat je een relatie aangaat zonder er goed over na te denken. Analyseer wat twee mensen gemeen hebben, leg de basis voor iets voor de lange termijn en ga dan een relatie aan. Een relatie aangaan binnen een paar weken nadat je iemand hebt ontmoet van wie je zogenaamd houdt, betekent niet dat je verliefd bent. Het kan een duidelijk teken van verliefdheid zijn.

Het is om geen verwachtingen te hebben

Stop met iets terug te verwachten. Liefde is geen spel. Er is geen geven en nemen in liefde, en er zijn geen scoreborden. Op het moment dat u begint bij te houden wat uw partner wel en niet voor u doet, houdt u misschien niet meer van hem. Zoals eerder vermeld, is het gezond om dingen gelijk te houden in een relatie, maar iets doen zodat je iets terug kunt krijgen, is geen liefde.

Liefde is problemen oplossen

Als twee mensen een relatie hebben, is het gemakkelijk om in een conflict te raken. Echte geliefden zullen echter als een team werken en proberen de problemen op te lossen. Als je echt van je partner houdt, zul je hem altijd in een positief daglicht zien. Je geeft ze de ruimte om hun standpunt naar voren te brengen, zodat jullie allebei het probleem kunnen oplossen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Previous post Gezondheidsvoordelen van het hebben van een huisdier
Next post Communiceer met elkaar