Trending Tags

Hoe u de beste koekenpan kiest

Net voordat je gaat winkelen voor een keramische koekepan, of je nu in een niche kookwinkel of een groot warenhuis bent, stel je je voor dat het een vermoeiende taak is. Je weet dat de grote verscheidenheid je zal choqueren, dat het je beslissing er niet gemakkelijker op zal maken, en even ben je behoorlijk jaloers op je oma omdat ze het zo gemakkelijk had gehad, omdat ze één braadpan had gehad (totdat je je herinnert hoe was het moeilijk om die ene pan af te wassen en ben je weer blij om te gaan winkelen). Nou, het is niet vermoeiend als je voorbereid bent, de verschillen kent en besluit wat je wilt voordat je ooit je huis uitgaat:

Er is een ruime keuze aan vormen, materialen, coatings, en je moet tegelijkertijd ook in gedachten houden wat JIJ leuk vindt, wat JIJ gebruikt, wat JOU comfortabel maakt in een keuken en wat JIJ kunt betalen .

materialen:

De basis pannensoorten zijn gemaakt van: RVS, Gietijzer (IJzer of Aluminium), Aluminium (normaal of Hard Geanodiseerd) en Koper. Een goede oplossing als het om kookgerei gaat, is de combinatie van materialen, zoals de drielaagse roestvrijstalen fornuizen, waarbij de buitenste lagen van hard, resistent roestvrij staal zijn en de middelste laag een warmtegeleidende, efficiënte laag van koper of aluminium is.

Omdat aluminium relatief goedkoop is, zijn pannen die ervan zijn gemaakt meestal voordelig, maar je moet voorzichtig zijn, omdat ze vrij gemakkelijk kunnen buigen of deuken. Een optie is om een hogere prijs te betalen voor het duurdere “Hard Anodized” (een geëlektrolyseerd aluminium) dat veel harder is. Alle moderne aluminium koekenpannen hebben een anti-aanbaklaag, aangezien rechtstreeks koken op aluminium niet langer wordt aanbevolen. Aluminium is een geweldige warmtegeleider (het verwarmt ons vrij snel, bespaart energie en koelt snel af als het eenmaal van de warmtebron is verwijderd).

Een woord over antiaanbaklagen: sommige worden verkocht als natuurlijk vervaardigd en “groen”, maar er zijn stemmen die zeggen dat ze iets minder efficiënt zijn dan oudere versies van de antiaanbaklaag. Over het algemeen geldt dat als de vacht ongekrast is en de pan wordt gebruikt volgens de instructies van de fabrikant, je naar mijn mening elke antiaanbaklaag kunt gebruiken zonder je gezondheid in gevaar te brengen, maar rekening houdend met de omgevingsfactor – betekent soms dat we vandaag een poging doen om verzeker een betere toekomst, zelfs het selecteren van kookgerei gaat niet altijd alleen om efficiëntie. Zorg ervoor dat u niet-metalen lepels gebruikt met alle antiaanbaklagen en bewaar ze zorgvuldig zodat de vacht niet krast en langer meegaat. Maar onthoud: een jas, hoe goed ook, is nog steeds een externe jas, en niet het materiaal zelf, en zal uiteindelijk, op een bepaald moment in de toekomst, slijten.

Gietijzeren koekenpannen zijn heel bijzonder en behoren aan de ene kant tot de meest duurzame koekenpannen die er zijn, en als de hele pan van gietijzer is, kunnen ze gemakkelijk in ovens worden gebruikt. Maar aan de andere kant zijn ze erg delicaat wanneer ze niet worden gebruikt en moeten ze met zorg worden behandeld wanneer ze worden bewaard (volledig gedroogd, bedekt met olie en verpakt in een luchtdichte plastic zak voordat ze worden opgeborgen om roest en corrosie te voorkomen). Ze zijn het beste voor een beperkt aantal toepassingen en kunnen een eenvoudige pan voor algemeen gebruik niet vervangen voor al uw andere bakbehoeften.

Maat

Koekenpannen zijn er in elke maat tussen 10 cm (4 inch) en 36 cm (14 inch), een koekenpan voor algemeen gebruik moet ongeveer 26 cm (10 inch) in diameter zijn, groot genoeg voor een paar roerei en een paar worstjes, of 4 middelgrote stukjes kipfilet. Het verwarmen van een extra grote pan is comfortabel, maar ook kostbaar, omdat je energie verspilt aan het verwarmen van een oppervlak dat je niet gebruikt. Houd er ook rekening mee dat het niet gebruiken van de volledige oppervlakken kan leiden tot temperatuurverschillen op het panoppervlak.

Handvat en knop

De meeste pannen hebben geen deksel, als dat belangrijk voor je is, overweeg dan om een sauteerpan te kopen die wel een deksel heeft, maar waarschijnlijk iets breder en dieper is dan een koekenpan. Een glazen deksel is comfortabel om naar het voedsel te kijken, maar beperkt de temperatuurbestendigheid van de pan (voor het geval je hem in een oven wilt plaatsen), net als het hanteren van materialen zoals hout of bakeliet. Als je de pan vaak in de oven zet tijdens het koken, overweeg dan een koekenpan met een deksel en handvat van dezelfde materialen als de behuizing (gemakkelijk te vinden in roestvrij staal, dat de mogelijkheid biedt om als hoed in een oven te plaatsen). zoals u wilt, zolang u wilt).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Scooters voor kinderen – hoe u de juiste kiest voor uw kind
Next post Scooters en bromfietsen zijn financieel zeer verstandig.