Trending Tags

Gezondheidsvoordelen van het hebben van een huisdier

Er gaat niets boven het geluk om thuis te komen bij een liefhebbende viervoeter na een lange, zware dag en niemand kan dit beter begrijpen dan een huisdierouder. Een harige bal die op je springt zodra je door de deur loopt, kan je je zorgen en stress doen vergeten, nietwaar? Ah, en niet alleen stress en zorgen, huisdieren bieden een groot aantal andere gezondheidsvoordelen voor mensen. In dit artikel bespreken we de gezondheidsvoordelen van het hebben van een huisdier.

Hoe huisdieren uw gezondheid kunnen verbeteren

De meeste mensen zijn zich bewust van het geluk en de geneugten die huisdieren in ons leven brengen, maar niet iedereen is duidelijk over hun gezondheidsvoordelen. Onderzoek heeft aangetoond dat het bezitten van een huisdier wonderen kan doen voor het verbeteren van uw fysieke en mentale gezondheid.

Voordelen van huisdieren voor uw lichamelijke gezondheid:

Mensen die huisdieren hebben, hebben minder kans op hoge bloeddruk omdat huisdieren helpen de systolische en diastolische bloeddruk op peil te houden.
Huisdieren helpen het triglyceriden- en cholesterolgehalte te verlagen en daarmee hartaandoeningen te voorkomen.
Het hebben van een huisdier kan de kans op beroertes en hartaanvallen verkleinen.
Huisdieren moedigen ook lichaamsbeweging aan en helpen u in vorm te blijven om obesitas te voorkomen, en daarmee obesitasgerelateerde aandoeningen te voorkomen.
Mensen die een huisdier in huis hebben, blijken een sterkere immuniteit te hebben dan mensen die er geen hebben.
Therapeutische huisdieren helpen bij pijnbestrijding en helpen bij het herstel van kritieke patiënten in het ziekenhuis.
Het bezitten van een hond vermindert het risico op vroegtijdig overlijden tot wel 70%.
De meeste mensen blijken betere levensstijlveranderingen aan te brengen na het adopteren van een huisdier.
Voordelen van huisdieren voor uw geestelijke gezondheid:
Huisdieren houden stress, angst en depressie op afstand.
Tijd doorbrengen met huisdieren kan de dopamine- en serotoninezenders verhogen, waarvan bekend is dat ze kalmerende en plezierige eigenschappen hebben.
Volgens onderzoek stimuleert interactie met honden een “liefdeshormoon” genaamd oxytocine. Oxytocine is een “feel-good” hormoon dat verantwoordelijk is voor sociale binding, wat ons psychologisch welzijn verbetert naarmate we socialer worden.
Mensen hebben een basisbehoefte aan aanraking en een huisdier kan deze behoefte dagelijks vervullen. Elke dag knuffelen, knuffelen en aanraken van je harige vriend kan ervoor zorgen dat je je nodig en gewenst voelt.
De meeste grote honden hebben veel beweging nodig, en zulke actieve honden houden je in beweging, omdat je ze mee moet nemen voor wandelingen, oefeningen en wandelingen. Deze trainingen verbeteren je humeur aanzienlijk.
Het hebben van een huisdier moedigt je aan om een ​​gezonde levensstijl te hebben, wat helpt om de symptomen van depressie, bipolaire stoornis en andere psychische stoornissen te verminderen.
Therapiehonden kunnen het mentale welzijn verbeteren van mensen die kankertherapieën of PTSS (posttraumatische stressstoornis) ondergaan.
Het hebben van een huisdier in huis kan eenzaamheid verlichten, vooral als je alleen woont (en oh, ze kunnen je ook helpen om dates te krijgen!).
“Alle soorten huisdieren zijn even gunstig voor je gezondheid.”
Huisdieren, vooral honden en katten, kunnen mensen helpen een gelukkiger en gezonder leven te leiden met hun charmante en liefdevolle persoonlijkheden. Maar vergeet niet dat elk huisdier even gunstig kan zijn voor uw gezondheid. Een konijn kan een ideaal huisdier voor je zijn als je weinig ruimte hebt, terwijl vogels de omgeving van je huis levendig kunnen houden. Kijken naar een aquarium vol vissen kan je helpen je concentratie te verbeteren en je hartslag te verlagen, terwijl paarden, slangen, hagedissen en andere exotische reptielen mooie huisdieren nodig hebben.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Previous post Waarom online films kopen de beste keuze is voor enthousiaste filmfans
Next post Kent u de betekenis van liefde? Echte liefde?